25 juni 2017
16:00

IFK Aspudden-Tellus

Referat: Karlslunds IF HFK - IFK Aspudden-Tellus

Idag tog Karlslund sin femte raka seger i Division 2 Norra Svealand i och med 1-0 hemma mot IFK Aspudden-Tellus, vilket innebär att de rödblåa befäster andraplatsen i tabellen och hakar på sina grannrivaler i toppen av tabellen.

Karlslund startar matchen klart bäst och har ett par distansskott i inledningen av matchen signerade Laurie Bell. Under den första halvtimmen får Aspudden knappt komma över halva planen med något ordnat spel. De klara målchanserna för hemmalaget uteblir dock. Ett par distansskott och en nick över är det närmaste Karlslund kommer. Aspudden har ett par hörnor i slutet av halvleken som blåser bort i den hårda vinden runt Karlslund Arena.

Första halvlek slutar 0-0, och även om Karlslund varit dominanta i spelövertag finns det mycket att förbättra till andra. Aspudden spelar med ett lågt försvarsspel och är svåra att luckra upp, så det gäller att ha tålamod vilket killarna visar.

Den andra halvleken startar med ett par nya distansskott av Karlslund. I den 53:e minuten får gästerna sin bästa chans då deras anfallare kommer fri mot vår målvakt Steffen Kraus, där Kraus rusar ut och gör sig stor och räddar till hörna.

I den 59:e minuten får Karlslund en dubbelhörna, där den andra slås från höger av Laurie Bell. Bollen går över alla i straffområdet ner till måltjuven Adam Molin som drämmer till på volley, bollen studsar ner i gräset och i en båge seglar den ner i bortre krysset, 1-0 till Karlslund! För er som kan er Zlatan-historia så kan man dra referenser till ett av hans mål i Juventuströjan som avslutas på ungefär samma sätt.

Efter målet fortsätter Karlslund att trumma på med stundtals fint spel på plan och ett par ytterligare distansskott. Det bästa läget ska dock komma när klockan tickar upp på 90-minutesmärket. Sebastian Loyola Nydén gör en fin löpning från sin innerposition och får bollen snyggt serverad och kommer helt fri mot målvakten tillsammans med Molin som löper med. Loyola Nydén står nog för dagens mest osjälviska handling i Örebro med omnejd då han spelar bollen i sidled till Molin, Molin avslutar och målvakten sin bästa räddning för dagen!

1-0 blir därmed slutresultatet och vi ligger återigen enbart en poäng efter serieledande BK Forward. Vi tar vår femte raka seger, på hemmaplan är det sjätte segern av sex möjliga och nu med 19-1 i målskillnad. Försvarsmässigt ser vi mycket stabila ut med firma Kraus-Kopkin-Epplette-Olsson. Ja, hela laget är ju med i defensiven såklart, men dessa Fabulous Four är stommen. Mittfältet är synkat som vanligt och får idag ha väldigt mycket boll. Får vi till lite mer klarare målchanser framöver blir vi ännu vassare och vi slipper sitta med hjärtat i halsgropen på övertid.